Binnenland
BNNVARA

Nieuwe soap kijken? Volg deze twee bijzondere dassenfamilies

foto: Vroege Vogels/Bastiaan Wfoto: Vroege Vogels/Bastiaan W
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe soap kijken? Volg deze twee bijzondere dassenfamilies

Het is niet iedere dag dat je een das voorbij ziet wandelen. Tot nu dan. Met een ware 'dascam' kun je het wel en wee van twee dassenfamilies op de Utrechtse Heuvelrug is op de voet volgen. Dat en meer hoor je in de podcast Vroege Vogels in 30 minuten.

{podcast audio="122512" caption="#45 - knuffelende dassen, zandtulpje, brasem, inheemse bomen verdwijnen" }

Vrijwilligers van de dassenwerkgroep van de Vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen - Leersum laten op de Facebookpagina Dassen van de Heuvelrug de beelden zien van cameravallen die zij hebben opgehangen bij dassenburchten in bossen van Staatsbosbeheer en het Utrechts Landschap.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Roald van Stijn van de dassenwerkgroep: "Je ziet hoe de jongen opgroeien en hoe ze met elkaar stoeien en knuffelen. We hebben ook meegemaakt dat een jong van een van de burchten is verdwenen. Het is net een soap!"

Meer in 'Vroege Vogels in 30 minuten'

Het sieraad van het duin wordt het genoemd. Het zandhulpje is geen tulp - ondanks dat de naam het doet denken, Het is een prachtig klein paddenstoeltje dat groeit naast het helmgras, midden in de duinen. Zijn vorm doet denken aan een bloeiende tulp, vandaar de naam. Het beste moment om het zandhulpje te zien is in de maanden oktober en november.

Vroege Vogels: iedere zondagochtend van 07.00 tot 10.00 uur.

Vroege Vogels is hét programma over natuur en milieu. Op zondagochtend te beluisteren op NPO Radio 1 en vrijdagavond te zien op NPO 2. Like Vroege Vogels op Facebook of volg het programma op Twitter of Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie