Binnenland
AVROTROS

Is Nederland klaar voor de heropening van het nachtleven?

foto: Maurício Mascaro
  1. Nieuwschevron right
  2. Is Nederland klaar voor de heropening van het nachtleven?

Na 14 maanden is het eindelijk zover: dag mondkapjes, hoi nachtclubs. De versoepelingen treden vanaf vrijdagnacht in werking, maar niet geheel zonder risico.

Ted Langenbach, creatief directeur van Now&Wow en Rotterdamse party-goeroe, snapt de twijfel enigszins wel. "De ene groep zegt: 'we mogen weer, we gaan ook'. Maar een andere groep wacht het liever even af. Zoals wij. Now&Wow wacht de festivals af, zodat we een blauwdruk hebben", legt Langenbach uit.

Vertrouwen hebben

De dj had verwacht dat het nachtleven later aan de beurt zou zijn. "De hele clubscene dacht dat wij pas in augustus aan de beurt zouden zijn, eerst de buiten-evenementen afwachten," vertelt Langenbach. "Vooral met de kennis van de deltavariant en de vakanties op Albufeira, snap ik de scepsis. We willen dit liever rationeel aanpakken dan emotioneel."

Maar blij is de dj wel. En dat mag ook, volgens Louis Kroes, viroloog aan het LUMC. "We moeten vertrouwen hebben in de ontwikkelingen die we om ons heen zien," zegt Kroes. "Het effect van de vaccins is erg krachtig. In combinatie met het mooie weer is er geen reden tot grote angst."

'Roaring twenties'

En de deltavariant dan? De hoogleraar virologie ziet daar weinig gevaar in. "Er is geen reden voor variant-paniek," legt hij uit. "Met de Britse variant werden mensen ook zenuwachtig, terwijl het vaccin tegen beiden beschermt."

Langenbach kan dit geluid waarderen. "Na deze wijze woorden ben ik gerustgesteld," roept de programmamaker opgelucht, de roaring twenties kunnen beginnen!"

Is Nederland klaar voor het heropenen van het nachtleven?

Blok&Toine

Mischa Blok en Toine van Peperstraten zoomen in op wat het nieuws voor jou betekent en zijn daarbij ook geïnteresseerd in jouw ervaringen. Maandag tot en met donderdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie