Binnenland

Omwonenden willen dat azc Crailo open blijft

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Omwonenden willen dat azc Crailo open blijft

[KRO-NCRV] Vrijwilligers die werken in het azc in het Gooise Crailo zijn tegen de voorgenomen sluiting van het azc in hun gemeente. Zij willen dat het centrum open blijft nadat zij eerder veel moeite deden om de omgeving en de mensen ‘bouwrijp’ te maken voor een azc. Dat bleek uit een reportage in het KRO-NCRV Radio 1 programma De Ochtend.

Liesbeth de Haan, actief in het azc, zei in de Ochtend dat zij zich heel betrokken voelt bij het azc en de vluchtelingenproblematiek in het algemeen. “Dat komt ook uit een soort schuldgevoel dat wij het hier in Nederland zo waanzinnig goed hebben,“ aldus De Haan. De vrijwilligers zijn bang dat de goede sfeer en de persoonlijke relaties met de asielzoekers in Crailo verloren gaan. “Alles wat we hebben opgebouwd met deze mensen, wordt nu weer afgebroken,” zegt één van de vrijwilligers. Het wordt lastig om dat weer opnieuw op te bouwen.

Na een lange zoektocht in de regio opende azc Crailo in Laren in mei zijn deuren voor de opvang van maximaal zeshonderd vluchtelingen. Onlangs besloot het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) de opvang op korte termijn weer te sluiten, bij gebrek aan nieuwe instroom.

Ster advertentie
Ster advertentie