Binnenland
NOS

Thailand maakt zich op voor grote storm, toeristen geëvacueerd

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Thailand maakt zich op voor grote storm, toeristen geëvacueerd

In Thailand ligt het normale leven stil door de komst van tropische storm Pabuk. De verwachting is dat de storm gepaard gaat met grote hoeveelheden regen. Vooral de toeristische eilanden van Thailand dreigen hard getroffen te worden.

Thailand maakt zich op voor grote storm

"Ze zijn bang voor enorme regenval die de komende dagen uit de storm naar beneden zal vallen", zegt correspondent Michel Maas in het NOS Radio 1 Journaal. "Op sommige plaatsen zo rond het oog van de kleine orkaan kan dat een paar meter zijn." Ook wordt er gewaarschuwd voor enorme golven tot zeven meter hoog. De wind veroorzaakt waarschijnlijk minder problemen.

Toeristen in gebieden dicht bij de zee en op de eilanden zijn voor een groot deel in de afgelopen dagen geëvacueerd. De mensen die zijn achtergebleven kunnen geen kant meer op. "Er geldt een vaarverbod en de vliegvelden zijn gesloten."

Nasleep

De Nederlander Michel Bogaers woont gedeeltelijk in Thailand. Hij maakt zich vooral zorgen over de dagen na de storm. "De supermarkten waren al leeg. Alle Thai en toeristen hebben eten in huis gehaald. Ik verwacht dat alles de komende dagen plat ligt", zegt hij.

In Thailand hebben ze nog heel even om de laatste voorbereidingen te treffen. Later vandaag raast de storm over het land.

Ster advertentie
Ster advertentie