Binnenland

Radar Helpt #30: 3 aandachtspunten als je wil doorwerken na je pensioen

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Radar Helpt #30: 3 aandachtspunten als je wil doorwerken na je pensioen

[AVROTROS] Wat doe je als je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt? Ga je achter de geraniums zitten of blijf je doorwerken? Een hoogleraar deelt drie belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden.

{podcast audio="76311" caption="#30 Zo kun jij langer doorwerken na je pensioen" }

Hoewel Nederlanders van de overheid steeds later met pensioen moeten, wil niet iedereen stoppen met werken. Daar zijn goede rekenen voor, zoals het aanvullen van het inkomen tijdens je pensioen of het leveren van een nuttige bijdrage aan de samenleving. Door een nieuwe wet in 2015 wordt doorwerken gestimuleerd. Hoogleraar Arbeidsrecht Evert Verhulp, van de Universiteit van Amsterdam, legt in de nieuwste editie van Radar Helpt, in anderhalve minuut uit welke aandachtspunten belangrijk zijn als je toch besluit door te werken.

Radar Helpt: in anderhalve minuut praktische informatie

Radar Helpt is de kortste podcast van Nederland met praktische informatie. Je krijgt van ons tips, hulp en advies bij de meest uiteenlopende consumentenzaken. Elke week publiceren we die in een podcast. Beluister de podcast Radar Helpt: wekelijks op woensdag praktische tips in anderhalve minuut.

Ster advertentie
Ster advertentie