Binnenland
NOS

De nieuwe co-host Elisabeth Steinz vlogt haar eerste ochtend

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. De nieuwe co-host Elisabeth Steinz vlogt haar eerste ochtend

“Ik heb er zin in, maar ik ben ook nerveus”, zegt Elisabeth Steinz terwijl ze door een verlaten, donker Amsterdam naar haar auto loopt. Vandaag was het zover: haar eerste dienst als nieuwslezer van het NOS Radio 1 Journaal. Ze is voortaan elk kwartier te horen met het nieuws en de mediaoverzichten.

Steinz is geen vreemde van de radio, hiervoor las ze het nieuws bij BNR en was ze ook eindredacteur van het ochtend-actualiteitenprogramma. Eerder werkte ze zeven jaar lang bij Novum radio en ook heeft ze een roman op haar naam staan:En een nacht, uit 2013. Ze heeft Nederlands en Journalistiek gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Video niet beschikbaar

"Er was maar één baan waarvoor ik m’n vorige werk zou opzeggen en dat is deze. Bij de grootste nieuwsorganisatie van Nederland, naast Jurgen, 's morgens het nieuws bij de mensen brengen. Dat ik daar al zo vroeg in mijn carrière beland, is supermooi."

Steinz (37) volgt Amber Brantsen op, die hetNOS Journaal op televisiegaat presenteren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En presentator Jurgen van den Berg is ook blij: "Elisabeth heeft ervaring op de radio, in de journalistiek en in het leven. Verder heeft ze een mooie stem en los van alle professionele kwaliteiten is ze ook nog eens een prettig mens. Kortom, ik verheug me enorm op de samenwerking."

Vandaag viel Winfried Baaijens in.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie