Binnenland

Poezenboot is dolblij met donatie Theo Hiddema: 'Geweldig dat hij dit doet'
WNL

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Poezenboot is dolblij met donatie Theo Hiddema: 'Geweldig dat hij dit doet'

De Poezenboot in Amsterdam is dolblij met de beloofde donatie van Forum voor Democratie-Kamerlid Theo Hiddema. De dierenopvang zal naar verwachting zo'n 14.000 euro van Hiddema ontvangen. Dat is het bedrag dat Hiddema teveel als onkostenvergoeding zou hebben ontvangen.

"Ik vind het geweldig dat hij dit doet", zegt de beheerder van de boot Judith Gobets in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1. "Dit is niet niks." Gobets heeft nog niks gehoord van Hiddema. "Ik hoop snel contact met hem te hebben. Lijkt me spannend."

Poezenboot is dolblij met donatie Theo Hiddema

De beheerder heeft nog geen specifieke bestemming in gedachte voor de duizenden euro's. "Als het zo'n groot bedrag is zou je aan de boot zelf kunnen denken. Anders hebben we een aardig buffertje. Je weet maar nooit wat er gebeurt."

De tweede man van Forum voor Democratie wilde het geld eigenlijk teruggeven aan de Tweede Kamer, maar dat mocht niet volgens hem. Daarom besloot hij om zelf maar een doel te kiezen voor het geld. De poezenboot is een dierenopvang in Amsterdam. “Ik heb een intense liefde voor het kattenbeest. Mijn kat Bram kijkt nu bewonderend naar me op," zei Hiddema eerder.

LEES OOK: Hiddema heeft bijzonder doel voor te veel verkregen vergoeding

Ster advertentie
Ster advertentie