Binnenland

Deze Dag Toen: Laatste keer Pauw & Witteman

NOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze Dag Toen: Laatste keer Pauw & Witteman

"Goedenavond, dames en heren. En wat een avond wordt dat." Met die woorden begon Paul Witteman zijn laatste uitzending met Jeroen Pauw. Op 23 mei 2014 werd de laatste aflevering van Pauw & Witteman uitgezonden.

In acht jaar tijd slaagde de talkshow er vaak in 'nieuws te maken' en prominente gasten in de uitzending te krijgen. "Ik denk heel vaak, wat een ontzettend en ook goed programma hebben wij gemaakt, met op het juiste moment de juiste gasten", zei Pauw na afloop van de laatste uitzending.

In de laatste aflevering werd met enkele tientallen mensen die door de jaren heen een belangrijke rol in het programma speelden, teruggeblikt. Zo waren er de 'stamgasten' Frits Wester, Maarten van Rossem en Peter R. de Vries. De laatste kreeg in 2008 vanwege zijn onthullingen in de zaak Natalee Holloway een glas wijn over zich heen van Joran van der Sloot.

Geen spijt

Na afloop kreeg Witteman (68) de vraag of hij geen spijt zou krijgen. "Geen spijt, nee. Ik heb er heel goed en heel lang over nagedacht. Natuurlijk krijg je momenten van spijt. Dat je denkt, jeetje, zo'n topprogramma heb ik straks niet meer."

Naar de laatste uitzending keken 989.000 mensen. Op 1 september 2014 begon het nieuwe praatprogramma, van alleen Jeroen Pauw, met als titel Pauw.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dit artikel verscheen eerder in aangepaste vorm op nos.nl

Ster advertentie
Ster advertentie