Binnenland
BNNVARA

Ad Melkert: 'Minister van VWS moet garant staan voor ziekenhuizen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ad Melkert: 'Minister van VWS moet garant staan voor ziekenhuizen'

"De hele ziekenhuisorganisatie is op z’n kop gezet. We moeten aan het eind van het jaar de begroting rond kunnen krijgen. Het ministerie van VWS zou daarvoor garant moeten gaan staan", zegt Ad Melkert, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, naar aanleiding van de enorme kosten die ziekenhuizen hebben. Melkert reageert in De Nieuws BV voor het eerst, naar aanleiding van de oplopende kosten in ziekenhuizen.

Video niet beschikbaar

Geen antwoord

Melkert stuurde een brandbrief naar de Tweede Kamer, vooralsnog heeft hij geen antwoord gehad. Melkert vertelt: "Iedereen zit naar elkaar te kijken. Samen met minister De Jonge en Van Rijn moet het erom dat de effecten van corona, aan het eind van het jaar geneutraliseerd zijn. Een probleem daarbij is dat er zorg ingehaald moet worden. Ruim 600.000 mensen wachten nog op uitgestelde zorg. Onze boodschap in de brandbrief is geef de ruimte en zorg dat er geen regels in de weg staan. Mensen zitten nu naar elkaar te kijken."

KLM wel geld, ziekenhuizen niet

"Als het om geld gaat, viel het mij op dat de blauwe trots eerder geld kreeg dan de witte trots, onze zorgprofessionals. Boter bij de vis nu", zei Melkert over de steun die de KLM wel onmiddellijk kreeg, maar waar de ziekenhuizen op moeten wachten.

Melkert: "De druk moet er flink op worden gehouden. Politiek moet vertrouwen hebben in de professionals."

Ad Melkert en Geranne Engwirda

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie