Binnenland

IJshockeyers strijden bij WK in Tilburg om promotie

EONOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. IJshockeyers strijden bij WK in Tilburg om promotie

Op dit moment vindt in Tilburg het WK ijshockey plaats. Toch zijn de absolute toplanden niet te zien in Noord-Brabant. Nederland komt namelijk uit op het vierde niveau. Desondanks zijn ze bij de ijshockeybond positief over de toekomst.

"We gaan met kleine stapjes vooruit", vertelt technisch directeur van de ijshockeybond Theo van Gerwen. "We moeten het met weinig financiële middelen doen, daarom zullen we creatief moeten zijn."

De bond zal het financieel makkelijker krijgen wanneer de Nederlandse ijshockeyers beter presteren. Sportkoepel NOC*NSF zal dan de financiële kraan ook naar de ijshockeyers opendraaien. "Dat is een beetje het kip en het ei verhaal", vervolgt Van Gerwen. "Wij hebben juist meer geld nodig om beter te presenteren, maar we krijgen pas meer geld wanneer we successen boeken."

Toch ziet Van Gerwen de toekomst positief tegemoet: "Ik weet zeker dat we dit WK makkelijk kunnen winnen. Dan spelen we volgend jaar op het derde niveau en ook daar moeten we aardig mee kunnen draaien. Wie weet spelen we dan in de nabije toekomst dan op het tweede niveau. Maar we moeten natuurlijk eerst zorgen dat we nu dit toernooi winnen."

"
Ster advertentie
Ster advertentie