Binnenland
NOSNTR

OVV: Onderzoek vreugdevuren Scheveningen voor einde zomer afgerond

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. OVV: Onderzoek vreugdevuren Scheveningen voor einde zomer afgerond

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) gaat onderzoek doen naar de vreugdevuren in Den Haag tijdens de jaarwisseling. Door de harde wind trok een vonkenregen over Scheveningen die meerdere branden veroorzaakte en fietsen en auto's beschadigde.

Kort na de jaarwisseling kwamen berichten naar buiten dat de stapel hout van de vuren 13 meter hoger was dan was afgesproken, en dat de gemeente Den Haag niet zou hebben ingegrepen uit angst voor intimidaties. Die laatste beschuldiging is door burgemeester Krikke fel ontkend.

In Nieuws en Co legt OVV-voorzitter Tjibbe Joustra uit dat er twee redenen zijn voor het onderzoek. "De brand in Scheveningen heeft effecten gehad die buitengewoon ernstig waren. Daarnaast heeft burgemeester Krikke ons gevraagd onderzoek te doen naar de vreugdevuren. Daar geven we nu gehoor aan."

Resultaten meewegen bij nieuwe jaarwisseling

De OVV weet nog niet precies wanneer het onderzoek is afgerond. Wel verwacht Joustra dat dit voor het einde van de zomer zal zijn. Wel heeft de OVV toegezegd dat dit ruim op tijd zal zijn om de resultaten te kunnen meewegen bij een beslissing over het vreugdevuur tijdens komende jaarwisseling.

Het volledige gesprek met Joustra is vanaf 16.05 uur te horen in Nieuws en Co.

Ster advertentie
Ster advertentie