Binnenland
NOS

Kevin Spacey doorbreekt de stilte met een video

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kevin Spacey doorbreekt de stilte met een video

De Amerikaanse acteur Kevin Spacey heeft ruim een jaar na de beschuldiging van seksueel misbruik zijn stilte doorbroken met een video. Het filmpje komt op vrijwel hetzelfde moment als het nieuws dat Spacey officieel wordt aangeklaagd voor aanranding in de Amerikaanse staat Massachusetts. Begin volgende maand staat hij voor de rechter.

Kevin Spacey doorbreekt de stilte met een video

De Hollywoodacteur viel vorig jaar in ongenade, onder meer vanwege een beschuldiging van aanranding door acteur Anthony Rapp. Zelf deed Spacey de aanranding af als "ongepast dronken gedrag", waarvoor hij zijn excuses aanbood. Hij voegde daaraan toe dat hij al heel zijn leven op mannen valt. De timing van die coming out kwam hem op veel kritiek te staan, omdat veel mensen het een ongepast moment vonden.

Macht

In de video Let me be Frank lijkt Spacey de beschuldiging nu te vervlechten met zijn beroemde personage Frank Underwood uit de Netflix-serie House of Cards. In die rol speelde hij een meedogenloze politicus die over lijken gaat om zo veel mogelijk macht te krijgen. "Ze zullen zeggen dat ik respectloos ben en dat ik niet volgens de regels speel. Dat heb ik nooit gedaan. En jij was er dol op", zegt hij 'op zijn Underwoods' in de camera tegen de kijker.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoewel niet duidelijk is of Spacey alleen een rol speelt of dat hij ook kritiek levert op de aantijgingen, lijkt hij in te gaan op de aanranding. "Natuurlijk, sommigen geloofden alles en hebben met ingehouden adem zitten wachten tot ik alles zou bekennen. Dat ik zou erkennen dat alles waar is en dat ik mijn verdiende loon heb gekregen. Zou het niet makkelijk zijn als alles zo simpel was?"

Ster advertentie
Ster advertentie