Binnenland
AVROTROS

Directeur Zwarte Cross: 'Uitspraak van De Jonge over geen evenementen zonder vaccins is veel te voorbarig'

foto: ANP Kippafoto: ANP Kippa
  1. Nieuwschevron right
  2. Directeur Zwarte Cross: 'Uitspraak van De Jonge over geen evenementen zonder vaccins is veel te voorbarig'

De directeur van de Zwarte Cross, Ronnie Degen, is totaal verrast door de de brief aan de Kamer van minister Hugo de Jonge. Daarin staat dat grootschalige evenementen pas weer kunnen als er een vaccin is en dat kan nog lang duren. "Ik vind het een conclusie is die veel te vroeg komt", reageert Degen zwaar teleurgesteld in het programma Humberto.

Als een totale verrassing kwam de brief van De Jong aan bij de festivalbranche. De hele branche staat nu op losse schroeven en het is zware klap voor de organisatoren van festivals. Met zo'n 220.000 bezoekers is de Zwarte Cross het grootste festival.

Voorbereiding gaat door

De brancheorganisatie waarbij het evenement is aangesloten zaten volgens Degen met verschillende mensen aan tafel, maar ook de brancheorganisatie was compleet verrast.

"Wij bereiden ons gewoon voor op 2021. Natuurlijk zullen er een aantal maatregelen komen, die nu nog niet bekend zijn. En wij zullen dan kijken hoe we dit kunnen gaan uitvoeren. Maar ik vind de uitspraak van De Jonge wel te vroeg en te voorbarig. Het betekent niet dat wij nu niet stil gaan zitten."

Overleving Zwarte Cross onzeker

De directeur durft niet te zeggen of De Zwarte Cross het overleeft als er de editie van 2021 ook niet door kan gaan. "Als het niet door zou kunnen gaan, zullen wij heel veel vragen gaan stellen naar wat dan wel zou kunnen."

Het hangt van de kaartenkopers af of het festival het trekt, zegt Degen. "Als iedereen zijn geld terugvraagt en we krijgen het festival voor volgend jaar niet verzekerd, dan zullen we bijvoorbeeld bij de overheid aankloppen voor steun."

Humberto

Elke vrijdag luister je tussen 14.00 en 16.00 uur naar Humberto Tan op NPO Radio 1. Met zijn programma Humberto luidt hij het weekend in en gaat hij op zoek naar de diepere lagen bij het nieuws. Natuurlijk is er ook aandacht voor muziek, sport en cultuur.

Ster advertentie
Ster advertentie