Binnenland
KRO-NCRV

'Hele families in puin door verkeersongelukken met alcohol'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Hele families in puin door verkeersongelukken met alcohol'

"Alcohol en verkeer gaan niet samen", zegt luisteraar Sonja bij Spraakmakers. Ze is woonbegeleider en ziet jongeren binnenkomen die flink gehandicapt zijn geraakt door toedoen van iemand die met te veel drank op achter het stuur is gekropen.

"Niet alleen jongeren zelf worden geraakt, ook broers en zussen en zonen en dochters", verzucht Sonja. "Hele families raken in puin." Ze las het nieuws dat Veilig Verkeer Nederland pleit voor een volledig verbod op alcohol achter het stuur en dat maakte veel los.

Ze ziet talentvolle, jonge mensen op haar afdeling binnenkomen. Mensen in de bloei van hun leven, die "fysiek en mentaal zodanig gehandicapt zijn geraakt", dat ze woonbegeleiding nodig hebben om een kwalitatief leven te leiden.

Hele ernstige bijwerking

"Als dat door toedoen is van iemand die gedronken heeft en aan het verkeer deelgenomen heeft, dan vind ik dat wel een hele ernstige bijwerking. En vandaar dat mijn mening ook heel stellig is. Nee, alcohol en verkeer gaan niet samen, evenals andere verdovende middelen."

Mis niets met de nieuwsbrief van Spraakmakers

Spraakmakers maken we mét jou als luisteraar. En om jou zoveel mogelijk bij ons programma te betrekken, versturen we een dagelijkse nieuwsbrief. Hierin vind je de stelling van de dag, de onderwerpen in de uitzending en een interessant artikel dat zeker het lezen waard is. Zo kun je gemakkelijk meepraten en mis je nooit meer iets!

Meld je hier aan.

Ster advertentie
Ster advertentie