Binnenland
NOS

Maak kennis met Robin, de eerste Nederlandstalige seksrobot

foto: Sekspoppen in een fabriek in China (Foto: EPA)foto: Sekspoppen in een fabriek in China (Foto: EPA)
  1. Nieuwschevron right
  2. Maak kennis met Robin, de eerste Nederlandstalige seksrobot

Levensgroot, gemaakt van siliconen en Nederlandstalig. Ze vraagt hoe je dag was, maar vraagt ook of je over haar tepels wil strelen. De eerste Nederlandse seksrobot is een feit.

Economieverslaggever Charlotte Waaijers maakte voor het NOS Radio 1 Journaal kennis met ‘Robin’. De naam is een knipoog naar Bassie en Adriaan.

“We merken dat er ook vanuit de zorg veel behoefte is aan zulke robots”, vertelt Niels van MyTenga, die de poppen vanuit China naar Nederland haalt. Hij verkoopt te poppen zowel als seksueel speeltje als maatje in het leven.

Sekswerkers vervangen?

De poppen kunnen voor sommige mensen een mooie aanvulling op het leven zijn. “Denk bijvoorbeeld aan mensen voor wie om een bepaalde reden seks met mensen moeilijk is, zoals eenzame ouderen of mensen met een trauma”, vertelt Waaijers.

Naast vrouwelijke poppen zijn er ook mannelijke sekspoppen te koop. “Bovendien kun je op de vrouwelijke poppen ook een penis zetten”, vult Waaijers aan.

Kunnen zulke poppen ooit sekswerkers vervangen? Dat is maar de vraag, denkt Aimee van Wynsberghe, president van de Responsible Robotics Foundation. “Een reden waarom mensen prostituees bezoeken is het dominante karakter ervan.” Bij een pop is het psychologische effect van prostitutiebezoek daarom kleiner.

Lees ook: Hebben we straks seks met robots?

Ster advertentie
Ster advertentie