Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Formule 1, Eredivisie én Vuelta

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Formule 1, Eredivisie én Vuelta

Na zijn vijfde podiumplaats vorige week op SPA in België, gaat Max Verstappen vandaag weer strijden voor een podiumplaats op de Grand Prix van Italië. Verder staat vandaag de wedstrijd Vitesse - Ajax op het programma. Weten de Amsterdammers 3 punten mee naar huis te nemen?

Ook is natuurlijk de 9e etappe van de Vuelta te volgen op NPO Radio 1. Deze voert in 200,8 kilometer van Talavera de la Reina naar La Covatilla. In deze etappe begint het ware klimmersfeest voor het eerst serieus vorm te krijgen. Onderweg komen de renners twee toppen tegen, maar het zwaarste gedeelte zit hem in de staart. De laatste 24 kilometer lopen vrijwel helemaal op. Vanaf 7,9 kilometer onder de top tot aan de finish zelfs met 8,5% gemiddeld.

De eerste drie renners aan de finish krijgen 10, 6 en 4 bonificatieseconden. Bij de tussensprint (na 149 kilometer) zijn 3, 2, en 1 seconden te verdienen. De 9e etappe van de Vuelta begint om 12.06 uur en de finish wordt rond 17.40 uur verwacht.

Formule 1

Na de Grand Prix van België hoeven we niet lang te wachten op de volgende race. Vandaag wordt er gestreden in de Grand Prix van Italië. Het is de laatste race van het Europese seizoen en dus ook de laatste keer dat de Grand Prix om 15.10 uur begint.

Vorige week op de Grand Prix van België sleepte Verstappen zijn vijfde podiumplaats in de wacht. Hij werd op het circuit van Spa-Francorchamps derde achter winnaar Sebastian Vettel en Lewis Hamilton. Gaat het Max Verstappen vandaag weer lukken om een podiumplaats te bemachtigen?

Volg vanaf 15.10 uur live de Grand Prix van Italië in Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Wedstrijden in Eredivisie

En ook de strijd in de Eredivisie gaat onverminderd door. Lukt het Vitesse deze week ook om, net als tegen AZ, met een gelijkspel te eindigen? Beide clubs zijn nog ongeslagen in dit jaar. Ajax heeft wel 2 punten meer dan Vitesse.

Volg de wedstrijden vanaf 14.00 uur live in Langs de Lijn op NPO Radio 1.

12.15 uur:
FC Groningen - PEC Zwolle (Verslag: Chris Wobben)
14.30 uur:
Heracles - AZ (Verslag: Frank Wielaard)
Vitesse - Ajax (Verslag: Andy Houtkamp)
16.45 uur:
Feyenoord - NAC Breda (Verslag: Arman Avsaroglu)

{poll}

En verder...

  • 30 april 1981: Koninginnedag in Breda, één jaar na de kroningsrellen in Amsterdam. Burgemeester Merkx is bang dat het ook in zijn stad uit de hand gaat lopen en laat 148 demonstranten preventief oppakken, voornamelijk op basis van uiterlijk. Vanaf 10.00 uur in OVT, Spoor Terug.
  • Journalist Jeroen Wollaars en langeafstandszwemmer Ferry Weertman zitten vandaag op De Perstribune. Wollaars is de nieuwe presentator van Nieuwsuur. Weertman won goud op de Spelen van Rio en onlangs was hij ook de snelste op het EK in Schotland, hij treedt daarmee in de voetsporen van Maarten van der Weijden. Vanaf 12.00 uur op NPO Radio 1.
  • Het is bij wet verboden de weg om te gaan wanneer je last hebt van een psychiatrische alcoholstoornis. Van alle mensen die jaarlijks betrapt worden voor dronken rijden, moeten zich ongeveer 3000 mensen laten keuren op een stoornis. Een belangrijk onderdeel hiervan is de bloedtest. Alleen springt het CBR niet altijd even goed om met deze bloedtest, hierdoor worden mensen onterecht afgekeurd en verliezen ze onterecht hun rijbewijs. Vanaf 19.00 uur in Reporter Radio.

Fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie