Binnenland
NOS

Volg de persconferentie van Rutte en De Jonge live op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg de persconferentie van Rutte en De Jonge live op NPO Radio 1

Om 19.00 uur vanavond verschijnen demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge weer voor de camera's om de actuele coronamaatregelen toe te lichten. Je kunt de persconferentie hier live beluisteren op NPO Radio 1.

De verwachting is dat Rutte en De Jonge zullen aankondigen dat álle contactberoepen, zoals kappers, rijscholen en nagelstudio's, weer aan de slag kunnen. Ook is het de bedoeling dat middelbare scholen en het mbo deels opengaan.

De omstreden avondklok blijft van kracht tot maandag 15 maart. Alleen door deze maatregel is er ruimte om scholen weer deels te openen, zeggen bronnen. Het demissionaire kabinet zou vanavond graag meer versoepelingen willen aankondigen, maar volgens Rutte geven de huidige besmettingscijfers weinig ruimte. Bekijk hier de laatste coronacijfers.

Wat kunnen we nog meer vanavond verwachten? Presentator Jurgen van den Berg blikte in het NOS Radio 1 Journaal alvast vooruit met politiek verslaggever Ewoud Kieviet.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie