Naar homepage
Binnenland

Té genderneutraal: schiet premier Justin Trudeau door?
AVROTROS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Té genderneutraal: schiet premier Justin Trudeau door?

Genderneutraliteit is de laatste tijd een veelbesproken onderwerp. Maar kan iemand ook té genderneutraal zijn? Een video van de Canadese premier Justin Trudeau roept die discussie op op Twitter.

Trudeau, voorstander van genderneutraliteit, schiet volgens veel mensen nogal door. Tijdens een bijeenkomst krijgt hij een vraag van een studente, die het woord 'mankind' gebruikt. Trudeau verbetert haar direct door te zeggen dat we dat woord beter niet kunnen gebruiken. Ze kan het volgens hem beter hebben over 'peoplekind'.

Veel mensen dachten aanvankelijk dat het een grap was. Maar, Trudeau lijkt op de beelden serieus achter zijn uitspraak te staan. In plaats van te lachen besluit de zaal daarom te applaudisseren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op Twitter vinden veel mensen dat Trudeau te ver gaat met deze uitspraak. Journalist Thomas Hogeling zegt: "De dag dat Justin Trudeau in één klap transformeerde in een 2D-figuurtje uit South Park."

Zo zijn er meer van dezelfde geluiden te horen. Volgens anderen heeft de Canadese premier nog wel wat over het hoofd gezien:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie