Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Topper PSV - Ajax

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Topper PSV - Ajax

Vandaag staat de eerste echte Eredivisie-topper op het programma. Landskampioen PSV speelt thuis in Eindhoven tegen Ajax. Daarnaast zijn er nog drie wedstrijden in de Eredivisie. Kortom, een mooie sportdag!

PSV bezorgde Ajax vorig seizoen een grote kater. De Eindhovenaren werden thuis in het Philips stadion kampioen tegen de aartsrivaal uit Amsterdam. 161 dagen na het kampioensfeest van PSV nemen de clubs het opnieuw tegen elkaar op in Eindhoven. Het duel is vanaf 16.45 uur live te volgen via NOS Langs de Lijn.

PSV en Ajax, de nummers één en twee in de competitie spelen vanavond tegen elkaar. Inzet is de eerste plek in de Eredivisie na zes speelrondes. PSV heeft nog geen puntverlies geleden, Ajax verspeelde op de eerste dag van de Eredivisie punten tegen Heracles (1-1).

Ajax speelde afgelopen week in de Champions League tegen AEK Athene. Deze wedstrijd werd gewonnen met 3-0. Nicolás Tagliafico (2x) en Donny van de Beek bezorgden Ajax de zege. PSV speelde dinsdag tegen Barcelona. Deze wedstrijd werd met 4-0 verloren, mede door een hattrick van Lionel Messi.

Dit is het Eredivisie-programma:

12.15 uur Feyenoord-FC Utrecht | Verslag: Ragnar Niemeijer
14.30 uur FC Emmen-PEC Zwolle | Verslag: Richard van der Made
14.30 uur FC Groningen-AZ | Verslag: Chris Wobben
16.45 uur PSV-Ajax | Verslag: Arman Avsaroglu en Andy Houtkamp

De mannen van Bureau Sport keken afgelopen vrijdag met grote belangstelling naar dit sportweekend. Het WK Wielrennen, Kiki Bertens en ook de topper PSV-Ajax maakt enthousiasme los bij de heren.

Vluchtelingen in de gedwongen mannenprostitutie

Er zijn in Nederland vluchtelingen die door mensenhandelaren in de illegale mannenprostitutie raken. De slachtoffers blijven zo goed als onzichtbaar. Na onderzoek in Eindhoven wordt voorzichtig duidelijk dat het om een structureel probleem gaat, met aangrijpende verhalen van slachtoffers.

In Reporter Radio doet een van die slachtoffers zijn verhaal en wordt duidelijk om hoeveel mannen het gaat. Zolang er geen daders gepakt worden, maken slachtoffers geen kans op een verblijfstatus.

Verder:

  • Vanmiddag zijn choreograaf/acteur Barrie Stevens en schaatsster Antoinette de Jong te gast in De Perstribune. Stevens is een graag geziene gast om het Amerikaanse nieuws rond Glennis Grace te duiden én hij is momenteel te zien in de RTL-tv-hit Beter Laat dan Nooit. Antoinette de Jong, te gast in het tweede uur van De Perstribune, stond deze week voor het eerst weer op het ijs. Dat betekent dat – na een lange, hete zomer – het schaatsseizoen weer voorzichtig begint.
  • Eén op de vijf jongeren maakt regelmatig erotische foto's en video's met hun telefoon en delen die met anderen. Wat vinden ouderen eigenlijk van sexting? De politie roept jongeren zelfs op om daarmee te stoppen. Is sexting een moderne manier om je seksleven te verrijken? Luister vanaf 20.00 uur naar Kwesties voor een debat tussen jong en oud.

Fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie