Binnenland

Podcast De Dag: Een eigen Space Force? Die heeft Nederland allang
NOS

foto: EPA/NOSfoto: EPA/NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Een eigen Space Force? Die heeft Nederland allang

De plannen van de Amerikaanse president Trump om een eigen Space Force op te richten leveren gekscherende vergelijkingen met Star Wars op. Toch is een militaire ruimtemacht niet zo'n heel gek idee: Nederland heeft al sinds 2011 zijn eigen Air and Space Warfare Center.

Directeur Bernard Buis legt in De Dag uit wat 'zijn' organisatie doet. "Mijn werk kan je het beste vergelijken met dat van een badmeester. Maar dan eentje in de ruimte."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En hoe groot is de slagkracht van de VN-Mensenrechtenraad? Yvonne Donders, hoogleraar mensenrechten aan de UVA, vertelt wat er wel én niet goed gaat in de raad. "Op sommige landen is meer kritiek dan andere landen. Maar dat is inherent aan zo'n internationaal orgaan." Tot slot een reportage over baby-mania in Nieuw-Zeeland. Het land is in de ban van een heuse First Baby.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie