Binnenland
EONOS

CDA ziet niks in 'sekspretpark' in Amsterdam

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. CDA ziet niks in 'sekspretpark' in Amsterdam

Het CDA ziet niks in het idee om een erotisch centrum in Amsterdam te bouwen, zoals burgemeester Halsema voorstelt. "Geen nieuw sekspretpark in de stad", zegt CDA-fractieleider Diederik Boomsma in Langs de Lijn en Omstreken.

Op dit moment werkt de gemeente Amsterdam aan plannen om overlast van toeristen op De Wallen te verminderen. Daarbij liet Halsema dinsdag per brief weten dat ze denkt aan de bouw van een sekshotel of een erotisch centrum, dat de burgemeester een 'sekshotel plus plus plus' noemt.

Sekshotel plus plus plus

Mike Muller, stadsverslaggever van De Telegraaf vertelt dat zo'n 'sekshotel plus plus plus' vijf verdiepingen kan tellen: "Naast de peeskamers moet er dan ruimte zijn voor een seksclub, een sekstheater, maar ook horeca, een beautysalon en een kapper."

In het buitenland zijn dit soort erotische centra een succes, vertelt Muller: "In Keulen is al een dergelijk initiatief gestart en daar zou het werken."

Promoten

CDA-fractieleider Diederik Boomsma ziet er niks in, zo'n 'sekshotel plus plus plus'. Hij spreekt van een 'sekspretpark'. "Je moet prostitutie niet gaan zitten promoten en stimuleren", vindt hij: "Je moet er geen enorme show van maken."

Maar wat dan wel? Een sekshotel, zonder de 'plus plus plus', daar wil hij wel over nadenken. Op deze manier zijn vrouwen niet meer achter ramen op straat te zien, maar inpandig. Zo zijn ze minder een toeristische attractie, denkt Boomsma.

Halsema wil ramen sluiten en dat vindt Boomsma wel een goed idee. "Waarom zouden wij faciliteren dat Britse hooligans naar het oudste deel van onze stad komen om de lichamen van straatarme Oost-Europese vrouwen te gebruiken?"

CDA niet blij met sekshotel Amsterdam

Ster advertentie
Ster advertentie