Binnenland
VPRO

Nadia Moussaid nieuwe presentator Bureau Buitenland op NPO Radio 1

foto: ANP Fotofoto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Nadia Moussaid nieuwe presentator Bureau Buitenland op NPO Radio 1

Journalist en programmamaker Nadia Moussaid (34) gaat aan de slag voor de VPRO op NPO Radio 1. Zij wordt vanaf dit voorjaar een van de presentatoren van Bureau Buitenland, met achtergronden en opmerkelijke verhalen uit het buitenland. Daarnaast gaat Moussaid voor de VPRO journalistieke televisieprogramma’s maken.

"Als klein meisje was ik al geïntrigeerd door de programma’s van de VPRO, ze maakten me nieuwsgierig naar de wereld en waren enorm prikkelend", aldus Nadia Moussaid. "Van de VPRO krijg ik de ruimte om samen verdiepende journalistiek te bedrijven, grote thema’s te onderzoeken en de kijker ook echt perspectief te bieden door het vertellen van nieuwe verhalen. Het mag best schuren, dat past bij mij en ik verheug me erop dat met de VPRO te mogen gaan doen."

Over Bureau Buitenland

Internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen uit het buitenland. Maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 19.30 uur op NPO Radio 1.Stan van Engelen, hoofdredacteur VPRO, ziet uit naar de komst van Moussaid. Van Engelen: "Nadia is een veelzijdige én veeleisende journalist. Ze is presentator maar vooral ook een maker en die combinatie past goed bij de VPRO. Nadia is een aanwinst voor Bureau Buitenland en we kijken er zeer naar uit om met haar verrassende en journalistiek spannende tv-series te ontwikkelen."

Over Nadia Moussaid

Nadia Moussaid (Schiedam, 1984) is journalist en presentatrice en maakt graag programma’s waarin ruimte is voor achtergrond. In 2009 studeerde ze af in sociale en culturele antropologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ze begon haar media-carrière als researcher en redacteur bij de VPRO en MTNL. In 2013 werd zij presentatrice en maker bij tv-zender AT5 en maakte ze verschillende documentaires.

Van 2016 tot 2018 presenteerde Moussaid het wekelijkse praatprogramma De Nieuwe Maan (NTR) en presenteerde voor NPO Radio 1. Ze was anchor voor Brandpunt+ en in de zomer van 2018 presenteerde ze op NPO 1 voor KRO-NCRV de late night talkshow Laat op Één, waar zij veel lof mee oogstte.

Ster advertentie
Ster advertentie