Binnenland
AVROTROS

Nederland doet niet mee, dus: 'Moedig Rusland aan dit WK!'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nederland doet niet mee, dus: 'Moedig Rusland aan dit WK!'

We zijn er niet bij: het WK Voetbal dat over een paar dagen begint. Dan kan het toch handig zijn om een land te kiezen waar je dan voor kunt juichen. EenVandaag helpt daarmee in de komende weken. Elke dag prijst iemand met een band met een land dat wél meedoet zijn of haar team aan in We zijn er niet bij en dat is prima. Marie-Thérèse ter Haar, oprichter van de Rusland Academie, breekt vandaag een lans voor, niet geheel toevallig: Rusland.

Video niet beschikbaar

"De Russen zijn behoorlijk pessimistisch over hun kansen", vertelt Ter Haar. "Zelfs Poetin heeft zich niet al te positief uitgelaten over de kansen van de Russen. Maar ze zijn wel trots dat zo’n groot evenement plaatsvindt in het land. Het is een kans om zich op een positieve manier te presenteren aan de wereld."

Dat kan geen kwaad, vindt Ter Haar. Zelf wil ze graag de nadruk leggen op de positieve kanten van Rusland. Deze zijn de laatste jaren enorm onderbelicht gebleven, vindt zij. "Door westerse propaganda worden de prachtige kanten van dit Slavische volk vaak niet gezien. Zoek de samenwerking met Rusland, in plaats van de confrontatie. Begin daarmee door dit WK voor ze te juichen!"

Over EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van EenVandaag, iedere werkdag tussen 14.00 en 16.00 uur te beluisteren op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nl, Facebook of op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie