Binnenland
KRO-NCRV

Hans de Boer (VNO-NCW) houdt rekening met 10 tot 20 procent economische krimp

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hans de Boer (VNO-NCW) houdt rekening met 10 tot 20 procent economische krimp

De werkgeversvoorman Hans de Boer houdt rekening met een economische krimp van 10 tot 20 procent. Maar, zo verzekert De Boer, "we hebben de financiële reserves om die diepe slaap te overbruggen". Hij werkt met de vakbeweging en het kabinet nauw samen aan een oplossing voor burgers en bedrijven.

Hans de Boer (VNO-NCW) houdt rekening met 10 tot 20 procent economische krimp

De Boer wil vooral paniek de kop indrukken. “Ik heb ooit eens filmbeelden gezien van de depressie in Chicago en New York eind jaren ’20. Mensen liepen daar reddeloos rond, er was geen voedsel. In die tijd was er geen vangnet voor burgers. Wat we nu aan het doen zijn, dat is om dat vangnet ook in tijden van crisis te laten functioneren. Dit soort absurde beelden gaan we niet meer zien, ook al hebben mensen het best moeilijk. Dit soort absurde en extreme beelden, we hebben de middelen om dat te voorkomen.”

Vakantiegeld behouden

De werkgevers en de werknemers willen de maatregelen ‘zo ruim inrichten’, dat mensen hun vakantiegeld kunnen behouden. “Met z’n allen de schouders eronder.”

Op de vraag of Nederland ook Zuid-Europese landen moet helpen met steunpakketten antwoordt De Boer volmondig ‘ja’. “Nood breekt wetten. Als we internationaal nu niet solidair zijn, dan zal de crisis zich verdiepen.”

Ster advertentie
Ster advertentie