Binnenland
BNNVARA

#uitgezoomd: vogelspottips voor thuiswerkers

foto: Vroege Vogels/LeenEusfoto: Vroege Vogels/LeenEus
 1. Nieuwschevron right
 2. #uitgezoomd: vogelspottips voor thuiswerkers

Het dringende advies om thuis te werken heeft ook zo zijn voordelen, ontdekte journalist Huib Koel. Als hij is #uitgezoomd, kan hij heerlijk naar de tuinvogels turen. En dan zie je bijvoorbeeld dat er ook 's winters zwartkoppen in je tuin zitten! Wie is er net als Huib #uitgezoomd en heeft leuke thuiswerkwaarnemingen?

Huib krijgt af en toe wel verbaasde blikken van zijn collega's geeft hij toe. "Als ik midden in een vergadering over de analyse van de financiële markten ineens mijn verrekijker pak, dan zie ik mijn collega's in mijn beeldscherm wel eens vreemd kijken ja. Maar er is altijd wel iets te zien." Van vogels tot eekhoorns: een heleboel verschillende dieren zijn buiten in de tuin of op het balkon waar te nemen.

Huib werkt thuis. Bron: Rob Buiter

Tips voor tuinvogels

Om meer tuinvogels naar je tuin te lokken heeft Huib enkele handige tips

 1. Voer gevarieerd.
  Vogels hebben zo hun eigen voorkeuren. Mezen en groenlingen komen op zaden af, merels houden van havermout op de grond en zwartkoppen smullen van rotte appels die je in een struik kan prikken.

 2. Zwarte zonnepitten
  "Vraag niet waarom, maar zwarte zonnepitten lijken meer vogels te trekken dan gestreepte", aldus Huib.

 3. Ruim niet op
  Tussen de dorre bladeren zit veel eetbaars voor tuinvogels. Ruim dus niet teveel op in je tuin.

Zien eten doet eten. En dat geldt niet alleen voor vogels...

{youtube url="https://www.youtube.com/watch?v=waxjsSIC2ZM&feature=emb_logo" start="false"}

#uitgezoomd

Ben je met al dat thuis vergaderen ook wel een keer 'uitgezoomd', kijk vooral eens in je tuin en meld je waarnemingen, bijvoorbeeld op sociale media met #uitgezoomd, of op onze fenolijn: 035 - 6711 338.

Deze waarnemingen kwamen al voorbij:

Deze Fazant neemt regelmatig polshoogte. Bron: Tony de Wit

Drie musjes zitten op het vogelvoerhuisje en jagen elkaar regelmatig weg. Ik begin de brutaalste te herkennen. Bron: mdessing

Dit vinkje komt pas sinds vandaag iets meepikken van het zaad en de nootjes. Het was nog een beetje aan het afwachten, maar uiteindelijk ging ie toch overstag. Bron: Ans Bissels

UItgezoomd

Vroege Vogels: iedere zondagochtend van 07.00 tot 10.00 uur.

Vroege Vogels is hét programma over natuur en milieu. Op zondagochtend te beluisteren op NPO Radio 1 en vrijdagavond te zien op NPO 2. Like Vroege Vogels op Facebook of volg het programma op Twitter of Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie