Naar homepage
Binnenland

Podcast De Dag: De twee gezichten van Elon Musk

foto: NOS/AFPfoto: NOS/AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: De twee gezichten van Elon Musk

Miljardair Elon Musk verdiende zijn fortuin met Paypal, stuurt raketten de ruimte in en ontwikkelt elektrische auto's. Voor de één is hij een soort Iron Man, maar voor de ander vooral een ondernemer met vreemde trekjes. Zo wist hij gisteren de handel in Tesla-aandelen krap twee uur stil te leggen met een serie ongebruikelijke en speculatieve tweets.

{podcast audio="53957" caption="De Dag #132: De twee gezichten van Elon Musk l Hoe voelt het om geadopteerd te zijn?" }

Tech-redacteur Nando Kasteleijn vertelt over de twee gezichten van Musk. "Hij heeft extreem veel ondernemerszin en wil héél graag laten zien dat hij het kan. Dat heeft ook een keerzijde."

En we gaan naar China, waar een opiniestuk over ouderschap een stortvloed aan boze reacties heeft opgeleverd. "De Chinese overheid probeert met dit soort opinieartikelen jonge Chinese ouders voor een tweede kind te laten kiezen", legt Bureau Buitenland-redacteur Cindy Huijgen (VPRO) uit. Huijgen vertelt waarom China van geboortebeperkingen af wil en hoe diezelfde beperkingen hebben geleid tot haar adoptie.

Hoera! De Dutch Podcast Awards!

De Dag is genomineerd voor de Dutch Podcast Awards van BNR in de categorie Nieuws en Politiek. We waarderen het enorm als je op ons wil stemmen. Dat kan hier

Ster advertentie
Ster advertentie