Binnenland
NOS

Luister Koningsdag live op NPO Radio 1

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister Koningsdag live op NPO Radio 1

Voor het eerst sinds 2019 viert Nederland weer Koningsdag als vanouds, met de koninklijke familie die een route aflegt te midden van publiek. Koning Willem-Alexander viert zijn 55ste verjaardag in Maastricht, dat een uitgebreid programma heeft samengesteld over wat Zuid-Limburg te bieden heeft. Niets missen? Luister dan tussen 10.30 en 13.30 uur naar NPO Radio 1.

Simone Weimans en Roos Abelman presenteren Koningsdag op 1 (NOS) rechtstreeks vanuit een Maastrichts café. Te gast zijn oud-gouverneur van Limburg Theo Bovens en koningshuisdeskundige Reinildis van Ditzhuyzen. Drie verslaggevers verslaan de gebeurtenissen langs de route.

Route in Maastricht

De route van de koninklijke familie begint met muziek op de van oorsprong Romeinse Sint Servaasbrug en voert langs de Graanmarkt en het Onze Lieve Vrouweplein naar het Vrijthof. Onderweg presenteren de zestien Zuid-Limburgse gemeenten zich, maken de koninklijke gasten kennis met het internationale studentenleven van Maastricht en met de vele culinaire geneugten die het Bourgondische zuiden van het land heeft voortgebracht.

Ook krijgen ze een lesje onvervalst 'Mestreechs', is er plek gemaakt voor een beetje carnaval op de route en voor het rijke verenigingsleven. Overal langs de route is muziek: van de harmonieën op de brug, via de Philharmonie Zuid samen met het Maastrichtse dj-duo Lucas & Steve naar André Rieu, en via Beppie Kraft en Opera Zuid naar Rowwen Hèze en de Mastreechter Staar.

Koningsdag op 1: woensdag 27 april van 10.30-13.30 uur

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie