Binnenland
NOS

Minder treinen vanwege sneeuw, ook overlast voor automobilisten

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Minder treinen vanwege sneeuw, ook overlast voor automobilisten

NS en ProRail laten minder treinen rijden in verband met de verwachte sneeuwval. De treinen rijden de hele dag volgens een aangepaste dienstregeling. Dit betekent op de meeste trajecten dat er een trein per half uur rijdt, in plaats van een trein per kwartier. NS adviseert reizigers om de reisplanner voor vertrek te raadplegen.

De eerste sneeuw valt naar verwachting rond 08.00 uur in het zuidwesten. De neerslag zal gedurende de ochtend van west naar oost trekken, verwacht Weerplaza. In het westen wordt 1 à 2 centimeter verwacht, in het oosten en zuiden lokaal 5 centimeter.

Ook automobilisten moeten rekening houden met het winterse weer. Rijkswaterstaat waarschuwt voor gladheid en sneeuw. Er wordt om die reden een iets drukkere ochtendspits verwacht.

Automobilisten

Volgens de ANWB kunnen de reistijden gedurende de dag wat toenemen. Een verkeerschaos wordt vooralsnog niet verwacht. Rijkswaterstaat zet 546 strooiwagens en 350 sneeuwschuivers in om de snelwegen sneeuwvrij te houden. Schiphol houdt ook rekening met problemen door het weer. Vluchten kunnen vertraging oplopen of geannuleerd worden.

Verwachte sneeuwval zorgt voor overlast auto en trein

Ster advertentie
Ster advertentie