Binnenland
BNNVARA

Ans Boersma te gast bij Onze man in Deventer

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ans Boersma te gast bij Onze man in Deventer

Journaliste Ans Boersma is in de nacht van zaterdag op zondag te gast bij Özcan Akyol in zijn 1-op-1-interviewprogramma Onze Man in Deventer. Boersma, die de afgelopen maanden veelvuldig in het nieuws was omtrent haar uitzetting uit Turkije, nestelt zich om middernacht op de bank van Eus.

Op 17 januari werd Boersma Turkije uitgezet. Later bleek dat het Nederlandse Openbaar Ministerie haar verdenkt van valsheid in geschrifte. Ze zou op valse gronden hebben geprobeerd een toeristenvisum te regelen voor haar ex-vriend, de Syrische 'Aziz' die in De Balie werd herkend als lid van de terroristische organisatie Al-Nusra.

Deze week was de eerste zitting in de rechtszaak tegen Aziz, waar Boersma veelvuldig onderwerp van gesprek was. Gisteren lieten haar advocaten in een brief naar het OM weten dat ze vrezen voor een schaduwproces. "Tot onze verbazing is haar naam veelvuldig genoemd, waarbij het OM het standpunt heeft ingenomen dat zij wist van betrokkenheid van A. bij terroristische activiteiten. Mijn cliënte wenst dit met klem tegen te spreken", schrijft advocaat Marq Wijngaarden.

Ook spreekt hij tegen dat Aziz ooit tegen Boersma heeft gezegd dat hij ‘zweert niet meer te slachten, geen vrouw, geen man, niemand'.

Onze man in Deventer hoor je, zoals iedere week, van 00:00 tot 02:00 op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie