Binnenland
BNNVARA

Tim Knol: 'Mijn nieuwe album is niet stoer, maar cool.'

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Tim Knol: 'Mijn nieuwe album is niet stoer, maar cool.'

Tim Knol heeft vandaag officieel zijn nieuwe album 'Cut the Wire' uitgebracht tijdens Eurosonic Noorderslag. Een plaat die, zoals hij zelf zegt 'niet stoer, maar wel cool is.'

Het is het vierde solo album voor de zanger uit Hoorn. Afgelopen maanden was hij heel druk met huiskamerconcerten en bracht hij voor een publiek van 20 tot 40 mensen maar liefst 50 keer een intiem concert. Maar nu heeft hij weer een echte 'bandplaat' gemaakt. Vanaf maart reist hij door het hele land.

De Nieuws BV

De Nieuws BV was vandaag speciaal voor Eurosonic Noorderslag live vanuit Groningen en sprak daar met Tim Knol over zijn nieuwe album. Ook kwam de aangekondigde fakkeltocht tegen de gaswinning in Groningen ter sprake.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Na de uitzending sprak hij met de redactie over 'Cut the Wire'. Een plaat die hij oorspronkelijk bedacht met een 'Americana' geluid, maar toch uiteindelijk meer in de pop-hoek terecht kwam. Tim legt uit: "Ik ben gek van de popmuziek van de jaren '60. En als ik ga schrijven raak ik toch een beetje in dat stramien."

Tim Knol over zijn nieuwe album

Je kunt het nieuwe album van Tim Knol winnen door mee te doen aan de prijsvraag!

Ster advertentie
Ster advertentie