Binnenland
NOS

Deze Dag Toen: Twee Golden Globes voor Elle

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze Dag Toen: Twee Golden Globes voor Elle

"Hoeveel keren ik in mijn leven al niet ben afgeserveerd ", verzuchtte regisseur Paul Verhoeven precies een jaar geleden tegen filmjournalist René Mioch. "Het is dan heel leuk om eindelijk eens een keer iets te krijgen."

De Frans-Duitse film Elle van Verhoeven won op 9 januari 2017 twee Golden Globes. Elle won prijzen voor beste buitenlandse film en beste actrice (Isabelle Huppert).

Elle gaat over een verkrachting van een vrouw die daarna wraak neemt, en is gebaseerd op de roman Oh. De film was de Franse inzending voor de Oscars, maar viel af in de voorrondes.

Verhoeven sloot zijn ontvangstspeech af met lovende woorden voor Isabelle Huppert, die de hoofdrol vertolkt in de film. "Het was geweldig om met haar te werken. (...) Ik hou van je, ik hou van je, ik hou van je."

La La Land was de winnaar van de avond vorig jaar. De film was genomineerd in zeven categorieën en won deze ook allemaal.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Razzie

De bekendste award die Verhoeven tot vorig jaar won, was de Razzie, de 'prijs' voor de slechtste film van het jaar. Zijn Showgirls kreeg in 1996 zeven Razzies en Verhoeven was de eerste winnaar die zo sportief was de beeldjes daadwerkelijk op te komen halen.

Iedere dag bericht het NOS Radio 1 Journaal over het nieuws, maar op sommige dagen zijn er nieuwsberichten die de geschiedenisboeken in gaan. Op 9 januari 2017 won de film Elle van Paul Verhoeven twee Golden Globes.

Ster advertentie
Ster advertentie