Binnenland

Nieuw duo Keizer/Meppelink gaat voor medaille bij EK beachvolleybal

EONOS
foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw duo Keizer/Meppelink gaat voor medaille bij EK beachvolleybal

Beachvolleyballers Madelein Meppelink en Sanne Keizer waren beiden al eens Europees kampioen, maar niet samen. Dat is nu wel het doel bij het komende EK in Nederland.

Sinds begin dit jaar vormen Meppelink en Keizer een team. Die samenwerking moet uiteindelijk leiden naar een mooi resultaat in 2020 bij de Olympische Spelen van Tokio, maar de twee zijn in korte tijd al zo goed op elkaar ingespeeld dat ze bij het EK in eigen land al voor een medaille willen gaan.

"Het belangrijkste toernooi van het jaar", aldus Keizer bij Langs de Lijn En Omstreken. "Ik heb er heel veel zin in. Zeker omdat het in eigen land is en mijn kinderen er bij kunnen zijn."

Twee jaar geleden werd Keizer namelijk moeder van een tweeling. De sport die ze toen opzij had gezet, kon ze toch niet missen en daarom keerde ze terug in het beachvolleybal.

"Ik kom nu weer in de buurt van het niveau waar ik naartoe wil. We hebben een schema gemaakt en daar loop ik op voor. Ik ben al fitter dan ik gedacht had dat ik nu zou zijn."

Sinds haar rentree speelt Keizer dus met een nieuwe partner: Madelein Meppelink. Dat was wel even wennen. In de vorige duo's die beiden vormden met anderen waren zowel Keizer als Meppelink de blokkeerder, ofwel degene het dichtst bij het net staat.

"Maar tijdens het eerste oriƫnterende gesprek zei Sanne al dat zij wilde verdedigen", zegt Meppelink. "Dus dat was makkelijk, al was het voor haar daardoor meer aanpassen dan voor mij."

"In het begin was dat nog lastig, maar daar zijn we heel erg in gegroeid. Nu leest Sanne het spel veel beter en onze afstemming is de laatste toernooien veel beter dan daarvoor."

En zo durven de twee de doelstelling uit te spreken de halve finale te halen bij het EK. "En als we bij de laatste vier staan, dan willen we natuurlijk ook een medaille", besluiten Meppelink en Keizer in koor.

Ster advertentie
Ster advertentie