Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: D66-leider Alexander Pechtold

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: D66-leider Alexander Pechtold

In aanloop naar 15 maart staat NPO Radio 1 volop in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen. Vandaag is D66-voorman Alexander Pechtold te gast en wordt bij De Kinderstem Gert-Jan Segers aan de tand gevoeld. En voor wie verkiezingsmoe begint te worden: Vanavond is er ook nog FC Kopenhagen - Ajax.

Alexander Pechtold

D66-leider Alexander Pechtold is vandaag te gast bij het NOS Radio 1 Journaal. Eind oktober liet Pechtold tijdens het partijcongres nog weten wel premier te willen worden. Volgens de Peilingwijzer lijkt die kans gering, al staat D66 wel duidelijk op winst. Rutte liet bij het NPO Radio 1 Verkiezingsdebat al weten het liefst met D66 en het CDA te willen regeren.

Lees meer: Lijsttrekkersdebat NPO Radio 1: Rutte gaat het liefst formeren met D66 en het CDA

De Kinderstem met Gert-Jan Segers

Ongewone vragen voor de lijsttrekkers van de grootste politieke partijen. Vandaag nemen Joep, Jesse en Rick lijsttrekker van de ChristenUnie Gert-Jan Segers onder vuur. Kan hij bijvoorbeeld dabben? Vanavond om 21.00 uur in Langs de Lijn En Omstreken.

Lees ook: De Kinderstem met Alexander Pechtold & Lodewijk Asscher

FC Kopenhagen - Ajax

Even klaar met al het nieuws rondom de aanstaande verkiezingen? Om 19.00 uur trapt Ajax in Denemarken af tegen FC Kopenhagen. De clubs spelen het eerste van twee duels in de achtste finale van de UEFA Europa League. Tijdens Langs de Lijn En Omstreken wordt live verslag gedaan van het duel door Arman Avsaroglu en Frank Wielaard. Volgende week is de return in Amsterdam.

Gisteren gemist

Verkiezingsforum
Tot aan 15 maart bespreken we iedere dag de verkiezingen van alle kanten, met de politieke watchers van NPO Radio 1. Gisteren deden we dat met Kees Boonman (EenVandaag en Kamerbreed), Peter Kee (De NieuwsBV) en Tijs van den Brink (Dit is de Dag). Tijs van den Brink en Peter Kee verbaasden zich over de (inhoudsloze) manier waarop Asscher (PvdA) in DWDD werd benaderd.
Kijk terug: Politiek forum van NPO Radio 1

Vrouwendag
Op Internationale Vrouwendag vraagt Francisco van Jole zich af waar de vrouwelijke politieke leiders zijn. Bij het Carré-debat stond Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) alleen tussen zeven mannelijke lijsttrekkers en als Wilders niet had afgezegd, was ze er niet eens bij geweest.

Luister terug
: Van Jole: "We zijn een beetje een achterlijk land."

Wil je niks van de Tweede Kamerverkiezingen missen? Neem dan eens een kijkje op onze speciale verkiezingspagina.

Ster advertentie
Ster advertentie