Binnenland

Volg de coronapersconferentie van 2 november live op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg de coronapersconferentie van 2 november live op NPO Radio 1

Door de oplopende besmettingscijfers en de toenemende druk op de zorg ziet het demissionaire kabinet zich genoodzaakt nieuwe coronamaatregelen te nemen. Er wordt onder andere gesproken over een bredere inzet van de coronapas. Je volgt de persconferentie vanavond om 19.00 uur live op NPO Radio 1.

Waar de coronapas nu alleen nog in de horeca en op grote evenementen wordt ingezet, denkt het demissionaire kabinet eraan dit uit te breiden naar andere plekken. Dit geldt dan voor sportscholen en zwembaden maar ook musea en pretparken, de zogenoemde doorstroomlocaties.

Er is ook gesproken over het invoeren van de coronapas in het mbo en het hoger onderwijs, maar dat gaat op korte termijn niet gebeuren.

Mondkapjesplicht

Naast de uitbreiding van de coronapas doet ook de mondkapjesplicht wederom haar intrede in de publieke binnenruimten als bibliotheken en gemeentehuizen. Volgens bronnen is de kans groot dat ook in de contactberoepen het weer verplicht wordt een mondkapje te dragen.

Ook het thuiswerkadvies wordt aangescherpt. Momenteel geldt deze maatregel helemaal niet meer, nu wil het kabinet dat men de helft van de tijd thuiswerkt.

Je volgt de persconferentie van demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge vanavond om 19.00 uur live op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie