Binnenland
PowNed

Migratie en de digitale controlestaat: Dit was OP Z'N KOP Live!

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Migratie en de digitale controlestaat: Dit was OP Z'N KOP Live!

Afgelopen zaterdag gingen Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen het gesprek aan met jou: de luisteraar. In een live uitzending van OP Z'N KOP! werden met als hoofdthema's migratie en de digitale controlestaart aangepakt. Door elk uur twee gasten uit te nodigen die politiek tegenover elkaar staan met de toevoeging van één expert werd het tijd voor een ware ideeënstrijd. Met zes verschillende gasten en live input van luisteraars beloofde het een dynamische uitzending te worden.

Uur 1: Migratie

Wat ging er mis? Wat kan er wel? Het eerste uur van OP Z'N KOP! Live stond compleet in het teken van migratie. Wat misschien wel het belangrijkste onderwerp is voor de formerende partijen leidde ook in de uitzending al tot een hevige discussie. Met aan tafel Bert-Jan Ruissen, SGP-lijsttrekker bij de EP-verkiezingen, Gerrie Elfrink, SP-lijsttrekker bij EP-verkiezingen en migratiedeskundige Jan van de Beek ging het gesprek van start:

Video niet beschikbaar

Uur 2: De digitale controlestaat

Marianne is er al uitgesproken geen fan van. "De EU broedt op een digitale controlestaat." Ze stelt dat geen enkele Nederlander er op zit te wachten, maar dat het er toch echt aan lijkt te zitten komen. "Tegen de tijd dat de burgers doorhebben in welk wespennest we ons nu aan het steken zijn, leven we in een Nederland dat we nooit hadden willen hebben. Dan zijn de koeien al lang geruimd, zijn we voor ons voedsel afhankelijk van andere landen en moeten we met ons digitale ID bewijzen dat we recht hebben op een stukje kweekvlees."

Met aan tafel Sander Smit, BBB-lijsttrekker bij de EP-verkiezingen, Reinier van Lanschot, Volt-lijsttrekker bij de EP-verkiezingen en Arno Wellens, financieel journalist opent Marianne gelijk het vuur:

Video niet beschikbaar

Op z'n Kop!

Marianne Zwagerman & Rick van Velthuysen zetten elke week de wereld van de luisteraar op zijn kop. Zoveel nieuws, zoveel meningen, maar hoe zit het nu echt? Je hoort het iedere donderdag in een nieuwe aflevering van Op z'n Kop!

Ster advertentie
Ster advertentie