Naar homepage
Binnenland

Johnas van Lammeren (PvdD) Beste Raadslid van Nederland 2018

foto: Van Lammeren samen met oud winnaar Jan Paternotte (D66)foto: Van Lammeren samen met oud winnaar Jan Paternotte (D66)
  1. Nieuwschevron right
  2. Johnas van Lammeren (PvdD) Beste Raadslid van Nederland 2018

De Amsterdamse lijsttrekker van de Partij voor de Dieren Johnas van Lammeren is benoemd tot 'Beste Raadslid van Nederland'. Hij ontving dinsdagavond uit handen van titelhouder Ron Meyer (SP) in Amsterdam de prijs tijdens een speciale uitzending van WNL Haagse Lobby.

Van Lammeren nam het in de finale op tegen Nourdin el Ouali (Nida Rotterdam), Willemien Treurniet (ChristenUnie Middelburg) en Rick Brink (CDA Hardenberg).

Quote

Wij gaan woensdag drie zetels halen en daarmee de VVD uit het college houden!

Johnas van Lammeren, Partij voor de Dieren Amsterdam

Jury prijst strategisch inzicht

Jurylid John Bijl van het Periklesinstituut roemde Van Lammeren om zijn strategisch inzicht. Volgens Bijl maakte vooral deze eigenschap voor de jury het verschil tussen hem en publieksfavoriet Nourdin El Ouali, die de meeste stemmen binnenhaalde.

Bijl zei dat Van Lammeren zich "als éénmansfractie op een plek heeft weten te wurmen waar hij strategisch het verschil maakt." Hij noemde zijn introductie van een verplichte JA/JA-sticker in Amsterdam voor mensen die ongeadresseerd drukwerk willen ontvang als voorbeeld. "Een raadslid die zijn huid ontzettend duur zal verkopen", aldus Bijl.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Van Lammeren toonde zich strijdbaar. "Wij gaan woensdag drie zetels halen en daarmee de VVD uit het college houden!" zei het raadslid in zijn overwinningsspeech.

Burgemeester Rotterdam beschuldigde GeenStijl van 'racistische methoden'

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb vond dat het weblog GeenStijl zich bediende van ‘racistische methoden’. Daarmee verwees hij naar hun oproep om op een andere kandidaat dan Nourdin El Ouali te stemmen bij de verkiezing.El Ouali zei dat hij na deze oproep een sms’je van de burgemeester had gekregen. Daarin zei Aboutaleb het "beneden alle peil te vinden" dat "een mediaplatform zich bedient van racistische methoden om zo een poll te beïnvloeden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

WNL Haagse Lobby

Wekelijks programma met scherpe blik op politiek Den Haag. Elke maandag van 20.30 tot 21.30 uur op NPO Radio 1. Presentatie: Martijn de Greve.

Ster advertentie
Ster advertentie