Binnenland

Stille tocht Savannah: 'We zouden het uit willen roepen, maar zijn stil'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stille tocht Savannah: 'We zouden het uit willen roepen, maar zijn stil'

[NOS] Duizenden mensen bezochten de stille tocht in Bunschoten voor Savannah, het 14-jarige meisje dat afgelopen weekend dood werd gevonden. Voorafgaand aan de stille tocht hield burgemeester Van der Groep een toespraak: "In die stilte gaat van alles door ons heen", zei hij. "We zouden het wel uit willen roepen, maar zijn stil."

Savannah's lichaam werd zondag gevonden bij een industrieterrein in Bunschoten. Een 16-jarige jongen zit vast in deze zaak. De politie heeft intussen ruim 250 tips binnen gekregen. Concrete tips worden door de recherche onderzocht.

De aanwezigen lopen na de toespraak een stille tocht voor het 14-jarige meisje, dat afgelopen zondag dood werd gevonden. De route loopt vanaf het Kolkplein in Bunschoten-Spakenburg, langs de school van Savannah. Daar worden bloemen neergelegd.

De gemeente had inwoners gevraagd om de vlag halfstok te hangen en daar werd veel gehoor aangegeven.

Verslaggever Joris van de Kerkhof was bij de stille tocht:

De familie van Savannah was niet aanwezig bij de tocht. Het is voor hen te zwaar, zei de burgemeester. "Tegelijk putten zij kracht uit ons meeleven en meehuilen", zei hij. "Het voelt voor hen in deze dagen van kilte als een warme deken van liefde."

Ster advertentie
Ster advertentie