Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Sanne Wallis de Vries, ParkFly en 5 wedstrijden in de eredivisie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Sanne Wallis de Vries, ParkFly en 5 wedstrijden in de eredivisie

PSV mag vanavond tegen Sparta proberen aansluiting te houden bij Ajax en Feyenoord. In de beker verloor PSV eerder 'uit' dit seizoen. Verder vandaag: Hoe kun je lekker eten zonder zout? En hoe overbrug je de verschillen tussen VVD, D66, CDA en GroenLinks?

Sanne Wallis de Vries

In 2017 is het twintig jaar geleden dat Sanne Wallis de Vries avondvullend debuteerde met haar solovoorstelling Sop. In De Taalstaat (vanaf 11:00 uur) praat de cabaretière met presentator Frits Spits over haar zesde solovoorstelling 'Gut', waar de kranten enthousiast over schreven. Ook in de uitzending: Piet van Sterkenburg. Hij is Neerlandicus en schreef het boek Leinaars, over dertigduizend Leidse achternamen.

Wientjes, Heerts, Pastors

In Kamerbreed (vanaf 13:00 uur) schuiven Bernard Wientjes, Ton Heerts en Marco Pastors aan. Bernard Wientjes is een Nederlands ondernemer en bestuurder. Hij was tot 1 juli 2014 voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW. Ton Heerts is voorzitter van de MBO-raad, voormalig politicus (PvdA) en tot juli 2016 was hij voorzitter van de FNV. Marco Pastors (voorzitter van Nationaal Programma Rotterdam-Zuid) was eerder wethouder namens Leefbaar Rotterdam (2002 en 2005). Zij buigen zich over de vraag hoe de verschillen tussen de VVD, D66, CDA en GroenLinks overbrugd kunnen worden.

Seksueel misbruik in de sport

Een vooraanstaande tafeltennis trainer werkt al veertig jaar met minderjarigen. In die jaren maakte hij veel slachtoffers, en zelfs na een veroordeling blijft de man trainer. Een aantal toptafeltennissters die ook in de jaren '80 door hem zijn misbruikt, komen nu voor het eerst met hun verhaal naar buiten. Argos gaat vanaf 14:00 uur over seksueel misbruik, wegkijkende sportclubs en tweede kansen.

Wegduikgedrag ParkFly en lekker eten zonder zout

Zaterdag gaat het in Radar Radio (vanaf 15:00 uur) het over parkeerbedrijf ParkFly. Dit bedrijf laat niets meer van zich horen als er schade is geconstateerd aan je auto. Verder: hoe eet jij lekker, maar zonder zout? Die vraag stellen we aan SVH Meesterkok Michel Hanssen. Ook: bandenbedrijven hanteren dubbel zo hoge wettelijke verwijderingsbijdrage. Mag dat?

5 wedstrijden eredivisie

Er is een vol programma in de eredivisie op zaterdag. NOS Langs de Lijn doet vanaf 19.00 uur live verslag en flitst vanaf 18.30 uur al in WNL Opiniemakers zodra er een doelpunt valt.

  • 18:30 uur AZ - FC Groningen. Verslag: Jan Vincent van Zuiden
  • 18:30 uur PEC Zwolle - Excelsior. Verslag: Arman Avsaroglu
  • 19:45 uur Sparta - PSV. Verslag: Andy Houtkamp
  • 20:45 uur Heracles - SC Heerenveen. Verslag: Chris Wobben
  • 20:45 uur FC Utrecht - Willem II. Verslag: Philip Kooke

Een fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie