Binnenland

Luisteraars bezorgen eenzame ouderen een onvergetelijke dag

foto: EOfoto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Luisteraars bezorgen eenzame ouderen een onvergetelijke dag

[EO] Het resultaat van de eerste aflevering van het nieuwe programma De Doe-Het-Zelf Democratie: een dagje uit voor 200 eenzame ouderen in de wijk Morgenstond. Afgelopen zondag werd deze dag gerealiseerd, samen met allerlei luisteraars van NPO Radio 1.

Hierdoor ontstond een geweldig programma met de ouderendisco van Het Danspaleis, vrijwilligers uit het hele land die de ouderen begeleidden, een Amerikaanse bus en gratis naar de voorstelling van Paul van Vliet.

Krijg een impressie van de sfeer en de gezelligheid tijdens het dagje uit:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De programmamakers van De Doe-Het-Zelf Democratie kwamen in contact met vrijwilliger Corrie Muller uit de Haagse wijk Morgenstond-Oost. Samen met NPO Radio 1-luisteraars hebben zij deze dag weten te realiseren. Van alle kanten werd enthousiast gereageerd en meegewerkt. Tientallen luisteraars boden zich aan als vrijwilliger.

Luister de aflevering van gisteren terug:

Doe-het-zelf democraten helpen nieuwkomers aan een baan

Doe-het-zelf democraten helpen nieuwkomers aan een baan (deel 2)

De Doe-Het-Zelf Democratie is een pop-up programma van NPO Radio 1 in de aanloop naar de verkiezingen, elke dinsdagnacht te horen tussen 4.00 en 6.00 uur. In het programma gaan Paul van der Ham en Job van Gorkum aan de slag met verkiezingsthema's.

Ster advertentie
Ster advertentie