Binnenland

Rusland verijdelt aanslag in Sint-Petersburg dankzij informatie CIA

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Rusland verijdelt aanslag in Sint-Petersburg dankzij informatie CIA

Rusland heeft dankzij informatie van de Amerikaanse geheime dienst CIA een aanslag in Sint-Petersburg verijdeld. Volgens het Kremlin heeft president Poetin gebeld met president Trump om hem te bedanken.

Terroristen zouden een bomaanslag hebben willen plegen op de Kazansky-kathedraal, aan de Nevski Prospekt in het centrum van Sint-Petersburg. Met hulp van de CIA heeft de Russische politie de beramers van de aanslag achterhaald en aangehouden. Wat die informatie was, is niet bekendgemaakt.

Volgens NOS-correspondent David Jan Godfroid werd er vrijdag al iemand gearresteerd die een zelfmoordaanslag zou voorbereiden en kwamen daar gisteren nog enkele arrestaties bij. Godfroid noemt het bijzonder dat Trump en Poetin hebben gebeld, omdat de verhoudingen slecht zijn en ze het nergens over eens zijn, ook niet over terrorismebestrijding.

Volgens het Kremlin heeft Poetin Trump verzekerd dat de Russische inlichtingendienst FSB iedere informatie over terreurplannen tegen de VS meteen met de VS zullen delen.

Ster advertentie
Ster advertentie