Binnenland
NOS

Muziek zit in het DNA van de familie Vroomans

foto: Jelle van der Meulen, Margriet Vroomans, Hans Vroomans en Mieke van der Weijfoto: Jelle van der Meulen, Margriet Vroomans, Hans Vroomans en Mieke van der Weij
  1. Nieuwschevron right
  2. Muziek zit in het DNA van de familie Vroomans

Er was altijd muziek in de familie Vroomans. Vader en moeder zongen in koren en de kinderen leerden het spelenderwijs alsof het speelgoed betrof. In een uitgebreid familiegesprek vertellen NPO Radio 4-presentatrice Margriet Vroomans, broer en pianist Hans Vroomans en zoon en pianist Jelle van der Meulen over de rol van muziek in hun familie.

Met het Oog op Morgen voert traditiegetrouw rond de kerstdagen gesprekken met opvallende families. Voor dit familiegesprek is de uitzending speciaal naar de studio van NPO Radio 4 verhuisd, zodat met behulp van de daar aanwezige vleugel het gesprek muzikaal aangekleed kan worden.

Het muzikale talent van Hans werd al vroeg ontdekt: op zijn negende ging hij naar het conservatorium. "Hij wist van alle geluiden die hij hoorde direct welke toon het was", vertelt zus Margriet Vroomans. Zelf speelde ze liever buiten, inmiddels is ze presentator bij De Ochtend van 4 op de klassieke radiozender.

De familiegesprekken van het Oog

Dit gesprek is onderdeel van de serie familiegesprekken die het Oog ieder jaar voert. Afgelopen vrijdag sprak Simone Weimans met Johannes Sigmond (alias Blaudzun) en zijn broer Jakob (gitarist) over hun sterke band en het afstand nemen van de kerk. Zaterdag sprak Cees Grimbergen met Jan Stekelenburg, die dit jaar 50 jaar bij Studio Sport werkt, en zijn zoons Jeroen en Maarten Stekelenburg en Milan van Dongen. Jeroen en Milan zijn ook sportverslaggever, Maarten is bondscoach van Oranje onder de 19.

Ster advertentie
Ster advertentie