Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Baanbrekend taalonderzoek, antidepressiva en 4 wedstrijden in de eredivisie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Baanbrekend taalonderzoek, antidepressiva en 4 wedstrijden in de eredivisie

Ajax speelt in de aanloop naar de kwartfinale van de Europa League een lastige wedstrijd in Nijmegen. Lopen de Amsterdammers verder in op koploper Feyenoord? Verder vandaag op NPO Radio 1: een moderne rederijker, een debat over het vluchtelingenbeleid en de Turkije-deal en behalve voetbal ook aandacht voor de finale in de Korfbal League, handbal en de Formule 1.

Baanbrekend taalonderzoek

In De Taalstaat (vanaf 11.00 uur) is Yoad Winter te gast. Hij is hoogleraar Semantiek & Kunstmatige Intelligentie en heeft een prestigieuze prijs van 2,5 miljoen euro gekregen voor zijn baanbrekende taalonderzoek. Ook spreekt presentator Frits Spits met Stijn de Paepe, een moderne rederijker op Twitter en met Jaap Toorenaar over zijn nieuwe boek 'Mijn Vader Zei altijd'.

Argos: Moord door antidepressiva?

Op 13 april 2011 vermoordde Alasam S. zijn vriendin Renske Hekman en politieman Dick Haveman in de Groningse plaats Baflo. Argos (vanaf 14.00 uur) onderzoekt of antidepressiva een rol speelden bij deze moord. Ook komen de ouders van Renske aan het woord. Zij vertellen waarom zij een vriendschap aangegaan zijn met de moordenaar van hun dochter. Psychiater Jim van Os geeft commentaar .

Jan van Zanen, Sophie in 't Veld en Kati Piri bij Kamerbreed

In Kamerbreed (vanaf 13.00 uur) schuiven Jan van Zanen (VNG), Sophie in 't Veld (D66) en Kati Piri (PvdA) aan om met Kees Boonman onder andere te praten over de Turkije-deal, Erdogan, en het vluchtelingenbeleid van Europa en het kabinet. Jan van Zanen is sinds sinds 3 juni 2015 voorzitter van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Sophie in 't Veld is sinds juli 2004 lid van het Europees Parlement. Kati Piri is een Nederlands politica namens de Partij van de Arbeid. Zij is sinds 1 juli 2014 lid van het Europees Parlement.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eredivisie: 4 wedstrijden

In de eredivisie speelt Ajax vanavond uit tegen NEC. Kan Ajax de achtervolging op koploper Feyenoord doorzetten? Volgende week speelt de ploeg uit Amsterdam in de kwartfinale van de Europa League tegen Shalke 04. Of aanvoerder Davy Klaassen en Kasper Dolberg tegen NEC weer spelen, of nog even worden gespaard voor de wedstrijd tegen Schalke 04, is nog niet helemaal duidelijk.

NOS Langs de Lijn doet vanaf 19:00 uur live verslag van de wedstrijden.

  • 18.30 uur Vitesse - SC Heerenveen. Verslag: Richard van der Made
  • 19.45 uur NEC - Ajax. Verslag: Andy Houtkamp
  • 19.45 uur ADO Den Haag - FC Groningen. Verslag: Chris Wobben
  • 20.45 uur Go Ahead Eagles - Heracles. Verslag: Ragnar Niemeijer

Behalve aan de eredivisie, besteedt Langs de Lijn ook aandacht aan wielrennen, met een voorbeschouwing van Parijs - Roubaix (op zondag), de Korfbal League-finale TOP - Blauw-Wit (vanaf 19:00 uur), de handbal- topper Dalfsen - VOC Amsterdam en Formule 1: de kwalificatie Formule 1 GP van China.

Een fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie