Binnenland

Marcel Levi: opvang coronapatiënten door huisartsen kan tot lagere zorgkosten leiden

WNL
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Marcel Levi: opvang coronapatiënten door huisartsen kan tot lagere zorgkosten leiden

Huisartsen willen de ziekenhuizen ontlasten door coronapatiënten alleen bij heel hoge nood door te verwijzen naar het ziekenhuis en tot die tijd patiënten thuis verzorgen. Ze leren bijvoorbeeld met de beademingsapparatuur om te gaan en hoe ze moeten prikken. Toch staat de Nederlandse overheid daar niet om te springen.

''Hoe kan je hier nou tegen zijn'', vraagt Marcel Levi, oud-bestuursvoorzitter van het AMC en zeven Londense ziekenhuizen, zich af in WNL op Zaterdag. ''Ik vind het geweldig dat huisartsen in Nederland dit ook doen. In Engeland heeft dit ons enorm geholpen, toen we die enorme piek hadden.''

Lagere kosten

Levi denkt zelfs dat de opvang door huisartsen ook tot lagere zorgkosten kan leiden. ''Het is voor patiënten fijner om thuis behandeld te worden en daarnaast hoeft er geen ziekenhuisbed worden vrijgemaakt.'' De bestuurder vindt dan ook dat Nederland iemand nodig heeft die met de vuist op tafel slaat.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie