Binnenland

Podcast De Dag: 'No collusion', maar wat heeft het Ruslandonderzoek van Mueller wél opgeleverd?

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: 'No collusion', maar wat heeft het Ruslandonderzoek van Mueller wél opgeleverd?

Volgens de website Factbase heeft de Amerikaanse president Trump 235 keer beweerd dat er geen samenzwering was bij de verkiezingen van 2016 en dit weekend heeft hij gelijk gekregen.

Speciaal aanklager Robert Mueller heeft namelijk niet kunnen bewijzen dat president Trump heeft samengespannen met Rusland tijdens zijn presidentscampagne. Wel liggen er tientallen aanklachten tegen anderen, onder wie ook Trump-getrouwen.

{podcast audio="82974" caption="De Dag #292: 'No collusion', maar wat heeft het Ruslandonderzoek van Mueller wél opgeleverd?" }

Voor iedereen die de draad in dit enorme dossier is kwijtgeraakt, zet NOS-buitenlandredacteur Jet Mok alle feiten en aanklachten op een rij. En troost je: "Dit is nog lang niet klaar, dit is nog maar het begin", denkt Mok.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er rond 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie