Binnenland

Verstappen: inhalen hier niet mogelijk

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Verstappen: inhalen hier niet mogelijk

Het was een redelijk saaie race. Max Verstappen had zich eigenlijk wel iets anders voorgesteld van de slotrace van het Formule 1-seizoen, maar meer dan de vijfde plaats zat er zondag in Abu Dhabi niet in.

Verstappen probeerde het wel, maar Kimi Räikkönen liet zich als nummer vier niet verschalken. Niet bij de start en ook niet onderweg.

"Raïkkönen hield de deur bij de start goed dicht", keek de coureur van Red Bull naar de openingsfase. Verstappen had Ferrari-coureur Räikkönen de hele wedstrijd in het vizier. Even leek het erop dat hij de Fin zou pakken.

Kritiek

"Ik reed het gat dicht tot minder dan een seconde, maar daarna was het over. Inhalen is op deze baan niet mogelijk", sloot Verstappen zich aan bij de kritiek die ook Lewis Hamilton (tweede) en Sebastian Vettel (derde) op het circuit hadden.

Verstappen belandde in de 'vuile' wind van de bolide van Räikkönen, die ook nog het voordeel had dat hij achterblijvers Kevin Magnussen en Pascal Wehrlein snel voorbij was. De Nederlander had daar meer moeite mee, waardoor het gat van een tel heel snel opliep naar drie seconden. En dat was eigenlijk funest.

Positief

Verstappen was wel positief over de wagen waarmee hij zondag de slotrace van het seizoen moest afwerken. In de trainingen en kwalificatie miste hij grip, maar daar was zondag weinig van te merken. "Ik was positief verrast door onze snelheid. De balans was een stuk beter."

Goed overwinteren

Met twee zeges na de zomer sluit Verstappen het seizoen redelijk succesvol af, na alle ellende in het eerste deel van het jaar. Zeven keer uitvallen dreef hem bijna tot wanhoop. In januari gaat hij zich weer bezighouden met het seizoen 2018. Voor hem geldt: goed overwinteren en hopen dat Red Bull niet opnieuw op achterstand geraakt voor het seizoen begint.
Ster advertentie
Ster advertentie