Binnenland
PowNed

'Als je geen aandacht wil, moet je niet zo'n kort rokje aandoen!'

foto: Una Jongenelisfoto: Una Jongenelis
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Als je geen aandacht wil, moet je niet zo'n kort rokje aandoen!'

Studente en schrijfster Una Jongenelis was dertien jaar toen ze voor het eerst te maken kreeg met seksuele intimidatie. Tijdens een schoolkamp zei een iets oudere jongen tegen haar: "Pas je op dat ze er niet uitvallen? Dikke tieten!" Una was zich nog helemaal niet bewust van de seksuele aantrekkingskracht van haar borsten en schaamde zich rot. Ze wilde meteen naar huis.

Una Jongenelis is inmiddels 21 jaar en woont in het centrum van Amsterdam. Een paar keer per week wordt ze lastiggevallen. Ze wordt nageroepen, aangesproken en zelfs aangeraakt. "Hoeveel voor een kwartiertje met jou?" en "Als je geen aandacht wil, moet je niet zo'n kort rokje aandoen!".

De intimiderende opmerkingen maken haar angstig en omdat ze het helemaal zat is, besloot ze een stripboek te maken vol met opmerkingen die zij en haar vriendinnen te horen krijgen.

3FM Tussenuur, het jongerenkanaal van omroep Human, sprak Una Jongenelis over hoe zij omgaat met de seksuele intimidatie op straat en over het stripboek dat ze maakte, Kijk niet zo boos, het was maar een grapje. Lees hier het hele interview.

Straatintimidatie is geen compliment

Eerder sprak Una Jongenelis in De Nieuws BV over het sisverbod, dat een jaar geleden in ging. Valt dit verbod wel te handhaven?

Una Jongenelis is zondagnacht 18 augustus te gast bij Zwarte Prietpraat, met presentator Prem Radhakishun.

Ster advertentie
Ster advertentie