Naar homepage
Binnenland

'Welke klus je ook doet, begin met isoleren van je huis'

foto: bidvinefoto: bidvine
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Welke klus je ook doet, begin met isoleren van je huis'

Een uitbouw, een nieuwe vloer, dakkapel, veel mensen hebben deze coronatijd aangegrepen om hun huis onder handen te nemen. Marlon Mintjes van MilieuCentraal wil deze klussers op het hart drukken dat ze dan ook meteen werk moeten maken van het isoleren van het huis. Ze pleit hiervoor in Stax&Toine.

Een nieuwe klus is volgens Mintjes een mooie aanleiding om naar de isolatie te kijken. "Het kan in stappen. Niet alles hoeft tegelijk. Kijk wat nodig is, dak, vloer, muur, HR-glas. Het mooie is, je hebt er meteen profijt van, je bespaart op de energierekening en je woont ook comfortabeler."

Verduurzamen duur?

Het heeft volgens haar dan ook niet zo veel zin om bezig te gaan met bijvoorbeeld een vloerverwarming als de isolatie nog helemaal niet op orde is.

De kosten zijn niet mals, kunnen voor sommige woningen oplopen tot 35000 euro. Maar, zo stelt Mintjes, je kan het spreiden over een aantal jaar en je kan aanspraak maken op overheidssubsidie als je je huis goed isoleert.

Stax&Toine

Het middagmagazine Stax&Toine hoor je van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Dionne Stax en Toine van Peperstraten nemen de luisteraar op een ontspannen eigenzinnige manier mee door het nieuws van de dag en spreken met gasten die iets bijzonders gaan doen. Muziek en lifestyle spelen een belangrijke rol in het programma.

Ster advertentie
Ster advertentie