Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
 1. Nieuwschevron right
 2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke dag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

De tips voor vandaag:

Eerder taalles voor kansrijke asielzoekers
Asielzoekers die een grote kans maken op een verblijfsvergunning, kunnen vanaf volgend jaar sneller taalles volgen. Met name Syriërs en Eritreërs zullen hiervan profiteren. Het idee is dat de inburgering sneller gaat, als zij eerder Nederlands spreken. In de Nieuwsshow is Folkert Kuiken te gast over dit onderwerp. Hij is bijzonder hoogleraar Nederlands als tweede taal en ook directeur van het Instituut voor Nederlands Taalonderwijs en Taaladvies.

Zie ook het artikel hierover bij de NOS

Taalverruwing
In De Taalstaat is Gerdi Verbeet te gast. Vanaf december 2006 tot en met september 2012 was zij voorzitter van de Tweede Kamer. In de uitzending praat zij met presentator Frits Spits over de taalverruwing in de Tweede Kamer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oren overal
Nog nooit kon afluisteren zo massaal als nu. We dragen allemaal volgbare smartphones en ook onze computers thuis hebben achterdeurtjes. Maar wat zou dat? Brave mensen hebben toch niks te vrezen? Toch wel, denkt journalist Huib Modderkolk van de Volkskrant. Zelf heeft hij sterke aanwijzingen te zijn gehackt, en dat voelt niet prettig. Met radiomaker Marten Minkema probeert hij uit te vinden of zijn vermoeden klopt en wie de afluisteraars zijn. In Argos, vanaf 14:00 uur op NPO Radio 1.

En verder vandaag...

 • Er wordt weer gevoetbald op de Nederlandse velden. Uiteraard doet NOS Langs de Lijn er verslag van. Op zaterdag met de wedstrijden:

  18.30 uur SC Heerenveen - Vitesse. Verslag: Richard van der Made
  18.30 uur Heracles - Go Ahead Eagles. Verslag: Ragnar Niemeijer
  19.45 uur Willem II - PSV. Verslag: Andy Houtkamp
  20.45 uur Excelsior - Sparta. Verslag: Arman Avsaroglu
  20.45 uur FC Groningen - ADO Den Haag. Verslag: Chris Wobben

 • Er wordt ook geschaatst in Nagano. Sebastiaan Timmerman doet voor NOS Langs de Lijn verslag van de wereldbekerwedstrijden

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

“Ik maak mij grote zorgen over de politiek”, dat vertelde advocaat Peter Plasman in het programma De Ochtend op NPO Radio 1. Plasman gaat in maart met de nieuwe politieke partij Niet Stemmers deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen.

'Of je nu voor of tegen Sylvana Simons bent, zullen we afspreken dat we haar even met rust laten? Ze zit bij DENK, dat lijkt me al straf genoeg.' Kees van Amstel over het debat tussen zwart en wit' in De Nieuws BV

De moeite waard om terug te lezen:

Ster advertentie
Ster advertentie