Binnenland
NOS

Vissen hebben ook gevoel dus 'ze verdienen meer rechten'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vissen hebben ook gevoel dus 'ze verdienen meer rechten'

Vissen hebben ook gevoel. Dat wil de Dierenbescherming kenbaar maken met een nieuwe foto-expositie: Vissen boven water. Het moet mensen meer bewust maken van het welzijn van vissen, zo hoopt de Dierenbescherming.

Directeur Co'tje Admiraal wijdt het aan de lage aaibaarheidsfactor. "Vissen leven letterlijk meer op afstand." Dat is volgens haar geen reden om het voor de vissen op te nemen. "De meeste wetenschappers zijn er over eens: vissen hebben emotie en ervaren pijn."

Vissen hebben ook gevoel dus 'ze verdienen meer rechten'

Daarom moet er volgens Admiraal meer bewustzijn in de maatschappij komen, maar ook betere regelgeving, zoals verplichte verdoving voor de slacht. De stichting spreekt zich niet uit tegen het eten van vis (of vlees) an sich, maar hoopt vooral dat dierenwelzijn meer een rol krijgt bij het eten van vis.

Met de expositie in de Stopera hoopt de Dierenbescherming aandacht te vragen voor het welzijn van de vis. Twintig foto's zijn er vanaf vandaag te bewonderen: tien van de meest voorkomende vissoorten in Nederland en tien van de meest gegeten vissoorten.

Ster advertentie
Ster advertentie