Binnenland
NOS

Kavanaugh blijft ook na derde beschuldiging misbruik ontkennen

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kavanaugh blijft ook na derde beschuldiging misbruik ontkennen

Kandidaat-rechter Brett Kavanaugh blijft ontkennen dat hij vrouwen seksueel heeft misbruikt tijdens zijn schooltijd in de jaren 80. In een nieuwe verklaring zegt hij dat de beschuldigingen belachelijk zijn en rechtstreeks uit de Twilight Zone komen, een bekende sciencefiction tv-serie uit de vorige eeuw.

Kandidaat-rechter Kavanaugh blijft alle beschuldigingen van seksueel misbruik ontkennen

Vandaag werd de identiteit onthuld van de derde vrouw die president Trumps kandidaat voor het Hooggerechtshof beschuldigt. Julie Swetnick uit Washington stelt in een be√ędigde verklaring dat Kavanaugh meisjes probeerde dronken te voeren enntr te misbruiken. "Ik heb sterke herinneringen aan jongens die tijdens feestjes voor kamers met een meisje erin in de rij stonden te wachten op hun beurt."

Senaatscommissie

De vrouw die Kavanaugh als eerste beschuldigde van seksueel overschrijdend gedrag moet vandaag voor de Senaatscommissie verschijnen. Daar zal ze worden ondervraagd door de senatoren. "De republikeinen zaten met een probleem, omdat alle commissieleden mannen waren. Daarom hebben ze een vrouw naar voren geschoven die de vragen van alle mannen zal stellen, zegt correspondent Wouter Zwart."

Kavanaugh zal ook worden bevraagd en zal alle beschuldigingen tegenspreken. "Het is de vraag hoe dat pleidooi op TV gaat overkomen, want Kavanaugh mag pas na Christine Blasey Ford", merkt Wouter Zwart op.

Groepsverkrachting

De derde en laatste vrouw die Kavanaugh beschuldigt van seksueel overschrijdend gedrag is Julie Swetnick. Zij zegt dat ze is verkracht op een feestje. Kavanaugh zou daarbij zijn geweest. Volgens haar stond hij bekend als de jongen die drugs of alcohol in drankjes mixte om ervoor te zorgen dat meisjes zo dronken werden dat ze geen 'nee' meer konden zeggen.

De reactie van Swetnick werd openbaar gemaakt door haar advocaat Michael Avenatti, die ook porno-actrice Stormy Daniels bijstaat in haar zaak tegen Trump. De president heeft kort na die bekendmaking op Twitter uitgehaald naar Avenatti. Trump noemt hem een derderangs advocaat die goed is in het verzinnen van beschuldigingen.

Ster advertentie
Ster advertentie